#ALEGEPUBLIKA. Rezultate preliminare: Localităţile în care primarii au fost aleşi din primul tur

Ieri, în Moldova, au avut loc alegeri locale generale. Potrivit rezultatelor preliminare ale CEC, în 13 oraşe, primarii au fost aleşi din primul tur.

La Briceni şefia Primăriei a fost câştigată de socialistul Vitalii Gorodinschii, care a acumulat 80,95 la sută din voturile alegătorilor. 

Potrivir rezultatelor preliminare, la Ocniţa a câştigat Primăria candidatul PSRM, Victor Artamanciuc. Pentru acesta şi-au dat votul 53,50% dintre alegători. 

Nina Cereteu din partea "Partidului Nostru" a câștigat mandatul de primară a oraşului Drochia din primul tur de scrutin. Potrivit rezultatelor preliminare, după prelucrate a 7 din 7 procese verbale, aceasta a învins cu 63,83%. Candidatul PSRM la funcția de primar în orașul Drochia, Veaceslav Lupacescu a obținut 12,88%.

Stela Onuțu, candidata Partidului Nostru, a câștigat funcția de primar al orașului Glodeni cu 59,16 la sută de voturi. 

Potrivit datelor preliminare publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale, candidatul PPPN, Renato Usatîi are cele mai multe voturi la Bălţi. Acesta a obţinut 61.93% din voturi, în timp ce candidatul PSRM, Alexandr Nesterovschi, a fost votat de circa 16,21 de procente dintre alegători. Pe locul trei este candidatul Blocului ACUM, Boris Marcoci. Acesta a acumulat 9,02 la sută dintre voturi.

Candidatul independent Alexandru Ambros a câștigat detașat din primul tur mandatul de primar al oraşului Ungheni. Potrivit site-ului CEC, după procesarea a 12/12 procese verbale, cea ce reprezintă 100%, Ambros a acumulat 55.56% (5.757 voturi). 

Potrivit rezultatelor preliminare oferite de CEC, la Orhei a câştigat candidatul Partidului "Şor", cu circa 80 de procente. Astfel, Pavel Verejanu a acumulat 80,03 la sută din voturile alegătorilor, fiind urmat de candidatul ACUM, Tatiana Pănuţă, pentru care a votat 7,69 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot.

Urmează democratul Vasile Adaşan, pentru care şi-ai dat votul 2,87 la sută dintre alegători. 

La Străşeni fotoliul de primar i-a revenit din primul tur candidatului independent Valentina Casian. Potrivit site-ului CEC, după procesarea a 8/8 procese verbale, cea ce reprezintă 100%, Casian a acumulat 79,87 la sută din voturi. 

La Ialoveni, Sergiu Armașu a câștigat un nou mandat. Acesta a devenit edil din primul tur al scrutinului şi a acumulat, potrivit rezultatelor preliminare ale CEC, 55,12 la sută din voturi.

 

Serghei Anastasov a câştigat Primăria Comrat din primul tur. Candidatul PSRM a acumulat 94,58  la sută din voturile alegătorilor. 

La Cahul învingător a ieşit candidatul independent Nicolae Dandiş, cu 81,98 la sută din voturi, după procesarea a 14/14 procese verbale, cea ce reprezintă 100%.

La Ceadîr-Lunga fotoliul de primar a fost ales de Anatoli Topal, candidat PSRM.

La Vulcănești învingător este Victor Petrioglo, candidatul Partidul Nostru, care a acumulat 51,07 la sută din voturi.

21 octombrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre alegerile locale şi parlamentare sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu