#ALEGEPUBLIKA. Noapte albă în secțiile de vot. Toate actele au fost sigilate și transportate la CEC

Embed:

Noapte albă pentru membrii Birourilor Electorale. După încheierea procesului de vot la ora 21:00 aceștea au rămas să proceseze buletinele. Ulterior, toate actele au fost sigilate și transportate la Consiliile Electorale de Circumscripție, unde au fost verificate minuțios.

În secția numărul 104 din Chişinău, după anularea buletinelor nefolosite, a început numărarea propriu-zisă a voturilor.

"Acum le sortăm după consilieri și primari, apoi le-om sorta după candidați aparte. Sigur că este mult de lucru, dacă să luăm în considerație că am început la ora șase, da, dar ne descurcăm și sperăm c-o să finisăm cât mai repede", a spus membrul Secţiei de Votare Nr. 1/104, Dan Grimailo.

Observatorii biroului electoral spun că în timpul scrutinului nu au fost înregistrate incidente majore. 

"Nu au fost incidente, a fost normal, a decurs foarte bine", a menţionat observatorul la secția de vot, Tatiana Sîrghi.

Potrivit membrilor secției, prezența la vot în acest an a fost una foarte scăzută.

"Prezența la vot a fost mai mică decât în anii precedenți, decât la alegerile precedente, am avut aproape o mie de alegători. Nu au fost incidente, cu excepția a ceea ce se mai întâmplă tot timpul că adica mai găsesc câte o persoană decedată în listele electorale", a comunicat președintele Secției de Votare Nr. 1/104, Svetlana Pogoneț.

Totodată, câteva buletine au fost declarate nevalabile, întrucât ştampila "Votat" a fost aplicată în dreptul mai multor candidați. 

După ce au fost numărate, buletinele de vot din cele 307 secţii de votare din Capitală și suburbii au fost aduse în saci sigilaţi la Consiliul Electoral de Circumscripţie. Observatorii au fost însoțiți de polițiști care au asigurat integritatea sacilor.

"Fără încălcări, totul a fost liniștit, calm. Prezența la voturi a fost cam, mai undeva 40 de procente sau 30 așa, puțini", a afirmat secretarul Secției de Votare Nr. 1/82, Julieta Postolachi.

"În urma procesării informației acumulate din partea birourilor electorale a secțiilor de votare, Consiliul Electoral municipiul Chișinău acumulează această informație și o transmite transmite Comisiei Electorale Centrale. Avem 18 circumscripții de nivelul întâi care la fel predau prin act de primire - predare procesele verbale și buletinele de vot pentru legătorii care și-au exprimat dreptul de vot pentru primarii din localități, inclusiv și pentru Consiliile locale", a declarat vicepreședintele CECEC, Ina Babin.

Aproape opt milioane de buletine de vot au fost tipărite pentru alegerile organizate în toate localităţile din ţară. Costul total al acestora este de peste 3,6 milioane de lei.

Astăzi, 21 octombrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre alegerile locale şi parlamentare sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook

loading...

Lasă un comentariu