#ALEGEPUBLIKA. Cum arată buletinele de vot pentru alegerile organizate astăzi în toate localităţile din ţară

Embed:

Aproape opt milioane de buletine de vot au fost tipărite pentru alegerile organizate astăzi în toate localităţile din ţară. Costul total al acestora este de peste 3,6 milioane de lei. Din numărul total de buletine peste şase milioane sunt în limba română, iar restul în rusă.

Potrivit CEC, pentru acest scrutin au fost făcute 1.800 de modele de buletine de vot.  

Lungimea acestora diferă în funcție de numărul de candidați înscriși în scrutin. Cele mai scurte sunt pentru localitățile unde a fost înregistrat câte un pretendent pentru funcția de primar sau de consilier local. În acelaşi timp, cel mai lung este buletinul pentru alegerea consiliului municipal Comrat, unde au fost înregistrați 61 de concurenți electorali. Acesta a fost tipărit sub formă de broșură.

Şi preţurile buletinelor au fost stabilite în funcţie de lungime. Acestea variază între 39 şi 69 de bani, cu excepție celui din Comrat, care costă trei lei bucata. 

De asemenea, buletinele de vot sunt de diferite culori. Cele violete sunt pentru primarul de Chişinău şi pentru cel de Bălţi, iar cele bej - pentru consilierii din aceste două municipii. Pentru celelalte primării din ţară au fost tipărite buletine roz, iar pentru consilierii locali - gri.

Astăzi, 20 octombrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre ce se întâmplă în ziua alegerilor sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook

Lasă un comentariu