#ALEGEPUBLIKA. Concurenţi electorali: Campania pentru alegerile locale a fost una neinteresantă, pasivă şi lipsită de dezbateri adevărate

Campania electorală pentru alegerile locale a fost una neinteresantă, pasivă şi lipsită de dezbateri adevărate. Totodată, candidaţii nu au venit cu soluţii concrete pentru a îmbunătăţi situaţia din oraş. De această părere sunt mai mulţi concurenţi electorali, care au încercat să explice de ce mai mulţi alegători nu s-au prezentat la urne.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a declarat că oamenii au fost dezamăgiţi de ceea ce le-au oferit concurenţii electorali în campanie.

"Toţi candidații sunt taxați pentru faptul că nu s-au prezentat la dezbateri, nu au avut acțiuni şi o activitate constructivă şi corectă față de cetățeni. Abordări populiste aşa cum am văzut practic peste tot pentru că această campanie a fost practic o paradă a incompetenței, a demagogiei şi a unor informații doar sterile", a afirmat candidatul la funcţia de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Şi preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, crede că în cadrul acestui scrutin, candidaţii au fost mai puţin activi la dezbateri şi nu au depus suficiente eforturi pentru a demonstra că merită să obţină funcţia de primar al Capitalei.

"Mi s-a părut această campanie puţin mai pasivă, cel puţin pe oraşul Chişinău nu am văzut dezbateri aprinse între candidaţi. Mulţi dintre ei au evitat să meargă la dezbateri, ceea ce din punctul meu de vedere este o lipsă de respect faţă de alegători", a comunicat preşedintele PDM, Pavel Filip.

În acelaşi timp, candidatul Partidului Democrat la funcţia de primar al municipiului Chişinău, Vladimir Cebotari, susţine că PDM se aşteaptă la un scor mai mic în Capitală, dar cu mult mai bun în localităţile din ţară.

"Noi niciodată nu am fost în administrarea municipiului Chișinău, niciodată nu am avut șansa de a demonstra Chișinăului, chișinăuienilor în Chișinău ce putem, iar, deoarece, în țară oamenii ne-au văzut, oamenii ne-au dat unele dintre cele mai bune aprecieri", a menţionat candidatul la funcţia de primar al Capitalei, Vladimir Cebotari.

Astăzi, 21 octombrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre alegerile locale şi parlamentare sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook

Lasă un comentariu