ALEGEM CORECT ÎNCĂLŢĂMINTEA! La ce trebuie să fim atenţi atunci când cumpărăm pantofi şi ghete

Embed:

Fiţi precauţi la încălţămintea pe care o cumpăraţi, în caz contrar aceasta ar putea să vă afecteze picioarele şi chiar coloana vertebrală. Este avertismentul medicilor specialişti, care susţin că pantofii şi ghetele incomode sau necalitative pot provoca probleme ortopedice, deformarea degetelor sau bătături. 

Dermatologii susţin că în perioada caldă încălţămintea necalitativă duce, deseori, la apariţia mirosului neplăcut, care treptat dezvoltă ciuperca.

"De ce se dezvoltă acest miros neplăcut? Deoarece piciorul se află într-un spaţiu închis, bacteriile încep să se dezvolte abundent ceea şi provoacă un miros neplăcut, şi infecţia micotică, infecţia cu ciuperci la nivelul plantelor", a spus dermatologul Veronica Vâzdoagă

Medicii ortopezi spun că încălţămintea nepotrivită poate provoca afecţiuni grave ale oaselor picioarelor.

"Dacă încălţămintea este strâmtă, din materiale artificiale, ea nu primeşte forma piciorului şi îi provoacă dureri mai intensive, se deformează degetele. Dacă ar fi absolut dreaptă talpa poate să aducă mai repede la platipodie", a declarat ortopedul Alexandru Căldare. 

Cizmarii vin şi cu unele recomandări cum să alegem încălţăminte de calitate şi ieftină.

"Talpa să fie mai groasă, nu cumpăraţi prea strâmtă încălţămintea, să fie piele pe interior că nu e atât de scumpă pielea de fapt. Un pantof de calitate trebuie să fie trebuie să fie rigid, trebuie să fie tare", a spus cizmarul Valentin Frunză. 

Pe timp de vară, medicii îndeamnă oamenii ca să scape de mirosul neplăcut al picioarelor să le spele cu permanganat de caliu şi cu suc de lămâie. De asemenea, să nu uite să cureţe frecvent încălţămintea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu