Alegătorii din Ucraina, mulţumiţi de rezultatele scrutinul parlamentar: Sperăm că învingătorii vor alege direcţia corectă

Embed:

Partidele prooccidentale par să-şi fi asigurat o victorie categorică la scrutinul parlamentar din Ucraina. După numărarea a peste 65 la sută din buletinele de vot, Frontul Popular al premierului Arseni Iaţeniuk şi blocul condus de către preşedintele ţării, Petro Poroşenko, rămân lideri incontestabili ai cursei

Alegătorii spun că au mers la vot cu gândul la un viitor mai bun. Ei speră că, după alegeri, în Ucraina se va instaura pacea:

"Cel mai importante este să fie stabilitate în Ucraina, pace şi prosperitate."

"Aşteptările noastre s-au confirmat. Mă bucur de aceste rezultate. Deşi nu am votat, personal sunt mulţumită de rezultate."

"Este nevoie de un an, doi pentru a asigura cursul european. Trebuie să alegem, în sfârşit, profesionişti, care să se afle în slujba noastră."

Cetăţenii ucraineni sunt convinşi că nu vor exista probleme în crearea unei coaliţii de guvernare:

"Întotdeauna au găsit limbaj comun şi cred că vor reuşi şi de această dată. Sperăm să aleagă direcţia corectă. Nu se poate altfel. Ne dorim ce e mai bun."

"În guvern sunt mulţi tineri cu studii în Occident, ceea ce nu a fost până acum."

Oamenii se declară mulţumiţi şi de faptul că, de această dată, comuniştii nu au trecut pragul electoral:

"Sunt foarte mulţumită că nu vor mai fi în legislativ. Comportamentul pe care l-au avut în ultimul timp, împreună cu regionalii lui Ianukovici, Pşonka, Azarov, Kurcenko şi restul nu poate fi iertat."

"Este bine ceea ce s-a întâmplat. Poporul a văzut cine şi ce reprezintă, iar rezultatele alegerilor vorbesc de la sine."

"Poporul ucrainean şi-a exprimat clar dorinţa şi a pus punct unui pariu de durată între stataliştii ucraineni şi simpatizanţii Rusiei a căror influenţă a scăzut considerabil şi sper că, în viitor, nu va fi niciunul care susţine o ţară agresoare. "

Comisia Electorală Centrală de la Kiev a anunţat că prezenţa la vot a constituit peste 52 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu