Alcoolul contrafăcut, PERICOL DE MOARTE: Oamenii mor, ca muștele. Ce se întâmplă într-un garaj din Bălţi

Alcool ieftin şi fără acte de provenienţă poate fi cumpărat, practic, în orice localitate din ţară. Într-un garaj din Bălţi, de exemplu, votca se vinde la pahar. Poliţiştii au anunţat că şi-au dublat forţele pentru a combate fenomenul contrafacerii alcoolului. Şi Serviciului Vamal s-a implicat mai activ în acest sens, după ce ieri premierul Pavel Filip a semnalat instituţiile responsabile referitor la această problemă. 

Un bărbat din Bălţi şi-a transformat garajul în bar. Un pahar de 100 de mililitri de votcă este vândut cu trei lei, iar o sticlă de jumătate de litru - cu 25 de lei.

Chiar dacă au fost surprinși cu paharul în mână, oamenii se jură că n-au gustat pic de alcool:

"– Ați cumpărat alcool acolo? – Nu. – Cum nu dacă am văzut cum dumneavoastră ați băut alcool? – La revedere!"

"– Nu vă temeți că vă puteţi intoxica? – Noi acolo nu bem!"

Şi proprietarul garajului se face mort în păpușoi:

"– Eu nu vând nimic. – Am văzut! – Ce ați văzut? – Oamenii intră la dumneavoastră, beau alcool și merg mai departe. – Oamenii vin și stau de vorbă, stăm oleacă".

Alţii, în lipsa unui garaj, vând alcool contrafăcut chiar la ei acasă.

Un tânărul a reușit să cumpere cu 20 de lei o sticlă de votcă fără timbru de acciz. El spune că în acest loc tăria este vândută de aproape două decenii:

"Nu vând votcă, ci un fel de alcool surogat. Oamenii mor, pur şi simplu, ca muștele. Am avut şi eu un caz. Tatăl meu vitreg a murit în anul 2008 din cauza alcoolului contrafăcut".

Bărbatul mai spune că astfel de puncte de vânzare sunt în tot municipiul Bălți:

"În cartierul opt, mai exact în regiunea Iubileinaia, sunt în jur de cinci - şase astfel de puncte ilegale. Câteva mai sunt şi în regiunea Gării de Nord."

La şedinţa de Guvern de miercuri, premierul a spus că a cumpărat online zece sticle de alcool fără timbre de acciz. Filip a cerut instituţiilor competente să ia măsuri. Inspectoratul General al Poliţiei s-a autosesizat și a dublat forțele pentru a combate comercializarea ilegală și contrafacerea alcoolului.

"Au fost dublate, fortificate sarcinile faţă de Direcţia investigarea fraudelor economice cu privire la prevenirea şi combaterea acestui flagel, cum ar fi contrafacerea băuturilor alcoolice şi comercializarea acestora ilegal pe teritoriul Republicii Moldova", a spus șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, în primele patru luni ale anului au fost înregistrate 225 de cazuri de intoxicaţii cu alcool.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu