ALARMANT! Tot mai multe moldovence sunt agresate sexual la locul de muncă, acasă sau în stradă

Zeci de moldovence sunt hărţuite sexual la locul de muncă, în instituţii de învăţământ şi în stradă. Avocaţii Promo-LEX consideră însă că numărul victimelor este mult mai mare. Femeile refuză însă să depună plângere la poliţie din teama de a nu-şi pierde locul de muncă, dar şi a prejudecăţilor. 

"Timp de doi ani numai eu am avut 10 plângeri. Dintre care doar trei au ajuns în vizorul autorităţilor. Aici mai apare o problemă, legată de  câmpul muncii şi faptul că este greu să obţii un loc de muncă. Şi asta este un impediment de a depune o plângere la poliţie sau Inspecţia Muncii. Martorii, care ar putea confirma, tot refuză să facă mărturii deoarece sunt colegi de muncă a victimei" , a spus avocatul Promo-LEX, Dumitru Slusarenco.

Potrivit avocaţilor, în majoritatea cazurilor agresorii scapă nevinovaţi din lipsă de probe audio, video sau foto.

Spre deosebire de ţările din Uniunea Europeană, în Republica Moldova  fenomenul hărţuirii sexuale nu este monitorizat de către autorităţi.

Ministerul de Interne nu deţine statistici cu privire la numărul  de plângeri depuse de victimele hărţuirilor sexuale.

În Uniunea Europeană 32 la sută dintre femei sunt agresate la locul de muncă, iar fiecare a opta - în instituţiile de învăţământ. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu