ALARMANT! Șase fraţi din satul Copceac s-au molipsit unul de la celălalt de rujeolă

Șase fraţi din satul Copceac s-au molipsit unul de la celălalt de rujeolă. Mamă acestora s-a adresat la medicul de familie abia după ce ultimul său copil s-a îmbolnăvit. Cinci dintre ei au fost internaţi la spitalul de boli infecţioase din Ceadîr- Lunga.

În această familie, primul copil în vârstă de 10 ani s-a îmbolnăvit  în data de 12 septembrie. Acesta a avut mai multe simptome precum febră mare şi erupţii pe piele.

Mama însă nu s-a adresat la medic. Ulterior, rând pe rând copii din această familie au început să aibă simptomele de îmbolnăvire cu rujeolă. Abia după 11 zile mama copiilor s-a adresat la medicul de familie. Ulterior s-a constat că familia a fost în Germania timp de două luni, iar când s-au întors unul din copii ar fi contactat cu un copil bolnav de rujeolă.

Niciunul din cei şase copii nu sunt vaccinaţi şi nu frecventează instituțiile de învățămînt. Totodată, pe întreg teritoriul țării este menținut cod portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei.

Potrivit medicilor, rujeola este o maladie ce se răspândește foarte rapid, iar un copil bolnav poate să infecteze alți 18 dacă aceștia nu au fost vaccinați.

Singura metodă de protejare împotriva rujeolei este vaccinarea. Pe teritoriul Republicii Moldova s-au înregistrat 293 de cazuri de rujeolă. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Ceadîr- Lunga, Vulcăneşti şi Ungheni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu