ALARMANT: Peste 2.000 de oameni au murit din cauza Ebola în ultimul an în Republica Democrată Congo

Numărul persoanelor care au decedat în ultimul an din cauza Ebola în Republica Democrată Congo a depăşit 2.000, potrivit informaţiilor făcute publice vineri de către Guvernul acestei ţări, informează Al Jazeera, citează mediafax.ro.

De asemenea, potrivit aceloraşi date, numărul cazurilor confirmate a depăşit 3.000.

Astfel, aceasta este a doua cea mai mortală epidemie de Ebola, după cea din perioada 2013-2016 din Africa de Vest, care a dus la moartea a 11.300 de persoane.

Între timp, Uganda a raportat un nou caz de deces din cauza Ebola, după ce o fetiţă în vârstă de 9 ani, care intrase în această ţară din Republica Democrată Congo, a decedat joi, fiind diagnosticată cu această boală.

În luna iulie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia ca fiind o urgenţă de importanţă internaţională.

Autorităţile din domeniu au avertizat în legătură cu o pandemie de Ebola, la doar trei ani după ce ultima astfel de epidemie a ucis peste 11.000 de persoane în Africa de Vest între 2014 şi 2016.

Epidemia de Ebola care afectează Republica Democrată Congo nu poate fi ţinută momentan sub control şi riscă să devină la fel de gravă precum cea care a afectat Africa de Vest între 2014 şi 2016, potrivit mai multor experţi şi reprezentanţi ai unor organizaţii umanitare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu