Alarmant! Numărul infecţiilor enterovirale este în creştere. Ce recomandă medicii

Embed:

Medicii trag un semnal de alarmă. Numărul infecţiilor enterovirale creşte îngrijorător. Cei mai afectaţi sunt copiii. Medicii spun că numărul cazurilor ar mai putea creşte în următoarele săptămâni.

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău, în luna iunie au fost înregistrate 260 de cazuri de infecții enterovirale, dintre care 117 s-au soldat cu meningită. Pentru comparaţie, în primele cinci luni ale anului 2014 au fost înregistrate doar 57 cazuri de infecție enterovirală. 87% dintre cazuri au fost depistate la copii.

"Infecţia se răspândeşte mai repede printre copiii organizaţi. Atât timp cât copiii frecventează grădiniţele, locurile aglomerate, taberele de odihnă, atât timp este şi riscul de a se infecta", a declarat medicul epidemiolog Gheorghe Turcu.

Specialiştii spun că numărul infecţiilor creşte din cauza temperaturilor mari.

"Debut acut, cu febră, cefalee, vome repetate, dureri în burtă, înroşirea feţei. În aceste cazuri trebuie de apelat la urgenţă sau medicul de familie", a spus şeful Spitalului de boli infecţioase pentru copii, Ludmila Bârcă.

Pentru a ne proteja de enterovirusuri trebuie să ne spălăm cât mai des pe mâini şi să aerisim încăperea în care ne aflăm.

O creştere considerabilă a numărului de infecţii enterovirale a fost înregistrată în anii 2008 şi 2010. Atunci, au fost depistate 810 cazuri şi, respectiv, 497.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu