ALARMANT! Numărul copiilor suspectați că au rujeolă a crescut la 27

Embed:

Numărul copiilor suspectați că au rujeolă a crescut la 27. Între timp, zece cazuri au fost deja confirmate în urma analizelor de laborator, a anunţat Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

Cele șapte cazuri noi au fost înregistrate în sudul țării, unul în raionul Ceadîr-Lunga și șase în raionul Taraclia. Copii au ajuns la medic cu febră de 38-40 de grade, conjunctivită și erupții cutanate.

"A mai fost înregistrat un caz de rujeolă la un copil născut în anul 2006 din localitatea Beșghioz, raionul Ciadîr-Lunga. Alte șase cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate în satul Cairaclia, raionul Taraclia. Copiii, născuţi între anii 2008-2017.  Rezultatele de laborator privind aceste cazuri noi vor fi prezentate al începutul săptămânii viitoare", a spus purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat.

Potrivit responsabililor, niciun copil dintre cei șapte nu a fost vaccinat contra rujeolei, din motive religioase. Focarul de a izbucnit la o tabără neautorizată din raionul Ungheni.

16 copii din raionul Ceadîr-Lunga, unul din Vulcăneşti şi încă trei din Ungheni au fost suspectați de îmbolnăvire. Premierul Pavel Filip a cerut ministrului Sănătății, Svetlana Cebotari, să ia toate măsurile pentru a localiza și lichida focarul existent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu