ALARMANT! La fiecare minut un șofer de autobuz comite o încălcare (VIDEO)

Embed:

La fiecare minut, şoferii de microbuze comit o contravenţie, potrivit poliţiştilor de la Inspectoratul Național de Patrulare. Constatările au fost făcute în trafic, cu ajutorul maşinilor capcană folosite de agenţi în cadrul operaţiunii Autobuz, declanşată acum 4 zile.

Inspectoratul Național de Patrulare a începu să desfășoară operațiunea ”Autobuz”. Această activitate are caracter de prevenire şi supraveghere a traficului rutier în vederea asigurării siguranţei traficului rutier la transportarea pasagerilor cu transportul public de călători, cu depistarea şi documentarea cazurilor de exploatare a vehiculelor cu devieri de la normativele tehnice.

Astfel, inspectorii de patrulare au făcut o analiză video cu încălcările rutiere de către maxi-taxi din capitală, care sunt foarte frecvente. Șoferii acestor mijloace de transport, înregistrează la fiecare minut, câte o încălcare rutieră gravă, cum ar fi: neacordarea priorității pietonilor, îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor înafara staţiilor sau îmbarcarea-debarcarea pasagerilor de pe carosabil, manevrele de pe o bandă pe alta fără folosirea semnalizării etc.

De asemenea, inspetorii de patrulare desfășoară lecții de informare despre regulile în trafic cu șoferii de troleibuze, pentru ca fiecare șofer să conștientizeze că atunci când transportă pasageri, ei sunt responsabilii de siguranța călătorilor.

În acest context, poliția solicită și reamintește șoferilor regulile de baza întru prevenirea abaterilor RCR:

  • să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise; 
  • să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport; 
  • să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat; 
  • să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.

Inspectoratul Național de Patrulare mizează pe responsabilitatea, atât a agenților economici, cât și a conducătorilor auto pentru ca viața pasagerilor să fie în deplină siguranță.

Operațiunea va avea loc până pe data de 31 martie, iar la final vom reveni cu rezultate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu