ALARMANT: În Moldova, pragul epidemiologic de gripă şi infecţii acute ale căilor respiratorii a fost depăşit

Săptămâna trecută, pragul epidemiologic de gripă şi infecţii acute ale căilor respiratorii a fost depăşit. Dacă situaţia se menţine încă două săptămâni consecutiv, va fi declarată perioadă epidemică.

Potrivit specialiştilor Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, situaţia este normală pentru această perioadă şi a fost înregistrată şi în sezonul rece al anului trecut.

Am cerut mai multe detalii, iar purtătorul de cuvând al instituţiei, Olesea Croitor, ne-a rugat să revenim mai târziu cu un apel, dar, ulterior, avea telefonul deconectat.

Potrivit datelor ANSP, săptămâna trecută, au fost înregistrate cu 37 la sută mai multe cazuri de infecţii respiratorii decât săptămâna precedentă. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul îmbolnăvirilor este mai mic.

În total, în toată ţara, în perioada 30 ianuarie - 2 februarie, au fost înregistrate 306 cazuri de gripă şi peste 13 mii 700 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. Pentru a ne proteja de infecţii, ANSP recomandă ca atunci când avem simptome de infecţii virale sau gripă să mergem cât mai repede la medic.

De asemenea, specialiştii cea mai bună cale de a ne proteja este să respectăm igiena şi să ne spălăm cât mai des pe mâini cu săpun şi dezinfectant.

loading...

Lasă un comentariu