ALARMANT! Cancerul este cauzat de un virus care se găsește într-un aliment pe care toţi îl consumă

Harald zur Hausen (n. 11 martie 1936, Gelsenkirchen, Germania) este un medic german, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 2008, pentru descoperirea faptului că virusurile papilomului uman cauzează cancer cervical, scrie Realitatea.net.

Dr. Zur Hausen a primit o jumătate din premiu, restul fiind acordat lui Françoise Barré-Sinoussi și Luc Montagnier.

Meritul lui Harald zur Hausen a constat în descoperirea legăturii dintre virusul HPV (virusul papilomului uman) şi cancerul de cervical. În urmă cu 32 de ani, el a publicat o amplă lucrare în care a arătat că anumite tipuri ale virusului papilomului joacă un rol important în cancerul cervical.

Pe baza studiilor efectuate de germanul Hausen, oamenii de ştiinţă au reuşit, în urmă cu doi ani, să scoată pe piaţă un vaccin. Potrivit postului de radio România Cultural, infecţia cu HPV reprezintă cel mai comun agent de transmitere sexuală, afectând până la 80% din populaţia lumii. Studiile arată că, la nivel global, aproximativ cinci la sută din cancere sunt cauzate de infecţia persistentă cu virusul HPV.

El a declarat că virusul întâlnit în rândul vacilor poate duce la apariţia cancerului de colon.

După această declaraţie a germanului, mulţi oameni de ştiinţe au avertizat cu privire la consumul de carne roşie deoarece poate fi provocatoare de cancer de colon. Doctorul Horald a susţinut că şi laptele de vacă poate fi periculos. Experimentul s-a realizat prin prepararea pe grătar deoarece în această formă apar carcinogenii.

Dar pshihologul a menţionat că problema se pune şi la carnea de peşte sau de pui pe grătar. Tot el a declarat şi faptul că în Mongolia carnea roşie nu este consumată astfel că cancerul de colon este extrem de rar.

Omul de ştiinţă a spus că în Asia cancerul de colon nu este întâlnit deoarece lumea nu consumă nici lapte de vacă sau alte produse lactate.

Un risc crescut pentru cancerul colorectal a fost raportată în mod constant pentru consumul pentru un timp îndelungat de carne roşie fiartă şi prelucrată. Acest lucru a fost frecvent atribuită agenţilor cancerigeni chimici care apar în timpul procesului de preparare a cărnii.

Consumul de peşte sau de carne de pasăre, aparent nu creşte riscul, deşi au concentratiile similare sau mai mari de substanţe cancerigene.

Psihologul Hauren a publicat în Internaţional Journal of Cancer un raport care a demonstrat depistarea unui virus carcinogen necunoscut în laptele de vacă.

"Eu cred că animalele domestice poate fi o cauza directă a cancerului de colon la om. Avem date experimentale care susţin această ipoteză. Cu toate acestea, acest lucru rămâne să fie confirmat", a spus Hausen.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu