Alarmant! Bilanţul coronavirusului din China a urcat la 56 de morţi şi peste 2.000 de persoane contaminate

Embed:

Peste două mii de oameni s-au infectat, la nivel global, cu coronavirusul din China, iar  numărul deceselor a ajuns la 56. Autorităţile chineze au dispus închiderea totală sau parţială a 16 oraşe din cauza situaţiei critice cu care se confruntă ţara. Responsabilii din sănătate anticipează că numărul îmbolnăvirilor va creşte simţitor în următoarele zile, întrucât rata de transmisibilitate este majoră. Spitalele sunt arhipline. Pe internet au apărut imagini cu oameni care stau ca în cutia de chibrite de coridorul unei instituţii medicale din Wuhan. 

Între timp, virusul ucigaş care provoacă o formă gravă de pneumonie a ajuns şi în Canada.

"Pacientul a fost identificat şi plasat imediat în izolator. Ca să fie clar, oficialii din sănătate lucrează activ pentru a se asigura că fiecare persoană care a fost în contact cu bolnavul nu a contractat virusul", a afirmat ministrul canadian al Sănătăţii, Christine Elliott.

Cât priveşte cele trei cazuri confirmate în Franţa, autorităţile susţin că pacienţii sunt bine şi se află sub supravegherea medicilor. Au fost luate măsuri suplimentare. Pe aeroporturile franceze au fost mobilizate echipe de medici pentru a verifica pasagerii care vin din China.

"Am trimis la Charles de Gaulle o echipă de medici pentru a verifica pasagerii care au venit din Wuhan. Specialiştii vor fi la dispoziţie pentru a oferi informaţii şi pentru a consulta acele persoane care ar putea prezenta simptome specifice coronavirusului", a comunicat reprezentantul Sănătate Publică, Franţa, Jerome Salomon.

După ce zilele trecute, primele teste de laborator au arătat că virusul ar proveni de la şerpi, chinezii au interzis total vânzarea cărnii de animale sălbatice în pieţe. De la sfârşitul lunii decembrie şi până acum, coronavirusul ucigaş s-a răspândit în 14 ţări.

loading...

Lasă un comentariu