Alarmant! Anumite produse devin toxice dacă le consumi reîncălzite, cât de nocive sunt

În timpul reîncălzirii unele produse îşi schimbă structura, își pierd proprietățile nutriționale, și chiar devin toxice., scrie realitatea.net.

Ciupercile

Cel mai bine este să se mănânce ciupercile imediat după prepararea acestora, iar în cazul în care există o parte rămasă, este mai bine să se consume la rece. Același lucru este valabil pentru supe, tocăniţe și risotto cu ciuperci.

În timpul reîncălzirii lor este vorba de o schimbare a proprietăților proteinelor și chiar și în gustul produsului alimentar în sine. Ele pot provoca apoi diferite probleme digestive și isi pierd beneficiile lor de sănătate.

Puiul

Modificarea structurii de proteine care are loc în timpul reîncălzirii de ciuperci se aplică si pentru carne. Astfel, nu se recomandă reîncălzirea la temperaturi ridicate, mai ales atunci când vine vorba de carne de pui, care conține mai multe proteine decat carnea roşie. Dacă decizi să faci acest lucru, mai bine reîncălzește carnea la temperaturi mai scăzute și pentru un timp mai îndelungat.

Cartofii

Cartofii sunt un aliment foarte nutritiv, care nu ar trebui să fie reîncălzit, deoarece atunci îşi pierde cele mai multe dintre proprietățile și chiar devine toxic. Mănâncă-l imediat după preparare sau la rece, în cazul în care procentul de amidon este cel mai mare. Dacă vă pregătiți mâncare pentru câteva zile în avans, se separă de cartofi şi gătiţi-l în plus.

Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrați care, prin reîncălzire devin nitriți. El poate cauza cancer în organismul uman și de aceea este foarte recomandat pentru spanac să fie consumat în mod exclusiv în stare proaspătă, adică, imediat după preparare.

Sfecla

Sfecla conține de asemenea nitrați, care devine odată cu reîncălzirea extrem de dăunătoare. Acest lucru nu înseamnă că nu poți mânca sfecla a doua zi după, dar numai că nu ar trebui să o reîncălzeşti.

Țelina

Țelina, care este de obicei folosită pentru supe, ar trebui să fie întotdeauna luată după gătit, împreună cu morcovul. Aceasta conține, de asemenea, nitrați. Se poate încălzi supa dacă ați eliminat anterior ţelina şi morcovul.

Ouale

Ouale sunt un aliment extrem de riscant pentru reîncălzire. Este un aliment care devine, de asemenea toxic în timpul expunerii la temperaturi ridicate. Acest lucru nu se aplică în cazul în care ouăle sunt amestecate în sosuri, cum ar fi béchamel, dar se aplică în feluri de mâncare cu ouă fierte sau coapte, cum ar fi musaca.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu