Al patrulea sondaj de opinie, aceleași tendințe. PDM creşte, iar binomul PAS și PPDA pierde electoratul

Embed:

Al patrulea sondaj de opinie, aceleași tendințe. Partidul Democrat se bucură de susținerea a tot mai multor moldoveni, iar binomul PAS și PPDA pierde electoratul. De această dată o confirmă Barometrul Opiniei Publice prezentat astăzi.

Studiul arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ al accede PSRM, PDM, PPDA şi PAS. Pentru socialişti ar vota 45,5% dintre cetățenii decişi, comparativ cu 40 la sută în luna mai. Şi PDM ar acumula mai multe voturi faţă de acum jumătate de an. Pentru democraţii ar vota 15 la sută dintre alegători, cu patru puncte procentuale mai mulţi decât în luna mai. Pe locul trei este PAS. Doar că numărul celor care susţin Partidul Acţiune şi Solidaritate a scăzut de la 19 la 14,6 la sută. Urmează PPDA pentru care ar vota 9,9 procente dintre votanţi.Partidul "ŞOR" se află la limita pragului electoral, cu 5,9 la sută din sufragii.

Cercetarea a fost realizată în luna noiembrie de CBS-AXA pe un eșantion de 1115 persoane. Reprezentanţii PDM susţin că această creştere în sondaje este justificată.

"Vreau să le sugerez tuturor celorlaţi politicieni sau formaţiuni politice, care vor să crească să treacă de la vorbe la fapte şi să treacă de la critici, de la demolări la propuneri concrete şi la a construi. 25.59 Partidul Democrat asta a făcut în toată această perioadă", a spus Pavel Filip, prim-vicepreşedinte PDM

Cei de la PAS şi PPDA nu au răspuns la telefon pentru a comenta rezultatele sondajului BOP.

Studiul a fost comandat de Institutul de Politici Publice, al cărui șef, Arcadie Barbăroșie, este soțul Danielei Terzi, membru al Biroului politic al PAS. Barbăroşie a participat la majoritatea protestelor organizate de binomum PAS-PPDA, unele fiind chiar moderate de el. În timpul prezentării sondajului în special când s-a ajuns la capitolul intenţia de vot a moldovenilor, Barbăroşie s-a pomenit în dificultate.

"Iată şi întrebarea pe care noi nu prea ştim (se uită la colegi) ştim cum să o prezentăm. Deci, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru pentru Parlamentul Republicii Moldova, cu ce partid, formaţiune politică aţi vota", a spus Arcadie Barbăroşie, director Institutul de Politici Publice.

La prezentarea sondajului au luat parte şi analistii politici Igor Boţan, simpatizant al PAS, dar și Victor Ciobanu, susţinător al PPDA. În această toamnă, două companii cu renume, IMAS şi Institutul Republican Internațional din SUA, au arătat că Partidul Acţiune şi Solidaritate a pierdut o bună parte dintre susţinătorii care şi-ar fi dat votul pentru ei la parlamentare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu