Al doilea transplant pulmonar în România. Operația, efectuată de medicul moldovean Igor Tudorache

Embed:

Un medic moldovean a efectuat cel de-al doilea transplant pulmonar din România. Este vorba despre Igor Tudorache, șeful celui mai mare centru de transplant pulmonar din Germania, care se află la Hanovra.

Acesta a efectuat operația noaptea trecută, la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București.

Potrivit presei române, pacientul de 47 de ani se află în secția de terapie intensivă și are o evoluție postoperatorie bună. Rămâne de văzut dacă organismul său nu va respinge organul primit.

Primul transplant pulmonar din România a avut loc în data de 18 aprilie și a fost efectuat tot de medicul moldovean Igor Tudorache. Pacientul este un tânăr de 36 de ani din Iași, care a trăit în ultimii trei ani conectat la aparatul cu oxigen. La nici o zi de la transplant, el a început să respire singur.

”Mă simt mai bine. Evoluez în bine. Sunt slăbit, într-adevăr, dar așa se întâmplă după operație. Suntem bucuroși că a reușit, e bine. M-am născut a doua oară. Am primit o nouă șansă la viață”, a sps pacientul.

Medicul Igor Tudorache i-a promis, după prima operație, directorului Spitalului ”Sfânta Maria” din București că va ajuta echipa de chirurgi de acolo să pună bazele transplantului pulmonar din România.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu