Al doilea ghișeu UNIC pentru perfectarea şi eliberarea actelor a fost deschis la Cahul

Embed:
Al doilea ghișeu unic pentru perfectarea şi eliberarea actelor a fost deschis la Cahul. Acolo, oamenii pot beneficia de aproximativ o mie de servicii publice. Amenajarea centrului a costat două milioane de lei, bani alocaţi din bugetul Agenţiei Servicii Publice.

Dacă domnul doreşte un serviciu la un buletin sau paşaport biometric, apasă foarte simplu, respectiv tichetul se imprimă cu numărul de ordine.

Oamenii spun că astfel nu vor mai pierde timp şi bani, pentru că-şi vor perfecta actele într-un singur loc.

"E bine că se află pe loc şi nu trebuie să umblăm de aici, acolo. Câştigăm puţin timp. Până acum starea civilă era într-un loc, după asta trebuia să mergi în altă parte. Acum e mai bine."

"Foarte, foarte bine. Mai bine de atât nu se poate. Am observat că este şi sală de aşteptare. Ceva în stil european. "

"Foarte bine că este aşa loc unde putem să venim şi deodată să facem tot ce trebuieşte. Până acum era mai greu, trebuia să vii de noapte şi să aştepţi la rând."

Ghişeul unic din Cahul este şi mai modern decât cel amenajat anul trecut la Străşeni, asta pentru că are un nou serviciu prin care oamenii viitorii şoferi vor putea susţine aici examenul teoretic şi practic la şcoala auto.

"Zilele de examinare sunt marţi şi joi, fiecare vine aici, se aşează la calculator, lucrează, apoi îi apare rezultatul admis sau respins. După asta mergem la proba practică."

Pentru proba practică a fost instalat şi un poligon modern.

"Poligonul este unul modern, nu mai este rampa care era cândva din metal. Este mai uşor pentru cei care susţin proba sub poligon", a spus Valeriu Niculencov, şeful secţiei înmatriculare transport auto.

Astfel de ghişee urmează să fie deschide în toate raioanele din ţară.

"Trei vor fi în Chişinău, săptămâna viitoare avem planificat Comrat şi Ocniţa. Peste încă o săptămână mai avem la Sângerei, Ceadâr-Lunga, deci în fiecare săptămână se vor deschide centre multifuncţionale. Scopul nostru principal este ca cetăţeanul să vină doar o dată în acest centru", a spus Sergiu Răileanu, directorul Agenţiei Servicii Publice.

La deschiderea ghişeului unic au fost prezenţi şi oficiali.

"Nu vor mai fi acele rânduri enorme, care au fost până acum. Cetăţenii nu vor mai merge la diferite agenţii pentru a beneficia de un serviciu sau altul. La acest centru vor beneficia de tot serviciul şi tot necesarul de care au ei nevoie", a spus Elena Bacalu, deputat PDM.

Agenția Servicii Publice a fost creată de Guvern la sfârşitul lunii aprilie. Noua structură a preluat prin absorbție atribuţiile Camerei Înregistrării de Stat, Camerei de Licențiere, Întreprinderii de Stat "Cadastru" și ale Serviciului Stare Civilă.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu