AL DOILEA DECES DE GRIPĂ din această iarnă! Un adolescent de 17 ani din Chişinău A MURIT la spital

Embed:

Al doilea deces provocat de gripă din acest an a fost confirmat de Ministerul Sănătăţii. Un adolescent de 17 ani din Chişinău a murit ieri, la Spitalul ”Valentin Ignatenco”. Potrivit rudelor, copilul a fost diagnosticat cu bronhopneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie şi insuficiență renală acută.

El a fost internat cu frisoane, slăbiciuni şi febră de până la 38,5 grade. Pacientul a fost luat urgent în zona de resuscitare, însă în pofida tuturor încercărilor, starea copilului se agrava tot mai mult.

Adolescentul a pierdut lupta cu moartea ieri dimineaţă. Rezultatul examenului virusologic atestă prezența virusului gripal B. La începutul lunii ianuarie, o femeie de 42 de ani din Chişinău, a murit infectată cu virusul gripal AH1N1 la o zi de la internare. Situaţia este şi mai gravă în România.

De la începutul sezonului rece, din cauza gripei s-au înregistrat 27 de decese. Majoritatea victimelor sunt persoane de vârsta a treia, nevaccinate antigripal şi care aveau şi alte afecţiuni. Iar în Ucraina, astăzi s-a stins din viaţă o fată, în vârstă de şapte ani.

119 şcoli din ţara vecină au fost închise pentru cel puţin două săptâmâni din cauza numeroaselor îmbolnăviri. Doar în ultimele şapte zile, s-au adresat medicului 25 de mii de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu