Al cincilea sondaj, confirmă: PDM creşte, iar binomul PAS şi DA scade constant în preferinţele electoratului

Partidul Democrat din Moldova îşi menţine tendinţa de creştere în opţiunile de vot ale alegătorilor. În acelaşi timp, binomul PAS şi DA scade constant în preferinţele electoratului. Asta arată un nou sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor. Acesta este deja al cincilea studiu din ultimele două luni care arată această tendință.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar intra în legislativ. Este vorba despre PSRM, PDM, PAS şi PPDA. Din totalul intervievaţilor decişi, cele mai multe voturi, adică 48 la sută, le-ar lua Partidul Socialiştilor. Deşi numărul simpatizanţilor acestei formaţiuni a crescut cu peste 4 puncte procentuale faţă de sondajul din noiembrie, totuşi, socialiştii au scăzut în comparaţie cu studiul realizat acum jumătate de an. Partidul Democrat se află pe locul al doilea în preferinţele alegătorilor şi îşi păstrează tendinţa de creştere în opţiunea electoratului. Pentru formaţiunea condusă de Vlad Plahotniuc sunt gata să voteze aproximativ 18 la sută dintre moldoveni, cu 4,4 puncte procentuale mai mulţi faţă de luna iulie a acestui an.

Acelaşi studiu mai arată că binomul PAS - PPDA i-a pierdut pe mulţi dintre susţinătorii săi. În doar o lună, PAS a scăzut în sondaje cu peste două puncte procentuale, de la 14,5 la 12,4 la sută. O scădere simţitoare, de 6,5 puncte procentuale, a înregistrat Partidul Platforma "Demnitate şi Adevăr". Dacă în luna iulie, pentru formaţiunea condusă de Andrei Năstase şi-ar fi dat votul 15,9 la sută dintre cei decişi, acum numărul alegătorilor s-a diminuat până la 9,4 procente.

În cadrul studiului au fost intervievate aproximativ 1200 de persoane. Marja de eroare este de plus minus trei la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu