Al 11-lea dosar de acuzare pentru fraudele de la BEM: Cinci foşti membri ai Comitetului de creditare, trimişi în judecată

Embed:

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată al unsprezecelea dosar de acuzare a cinci foşti membri ai Comitetului de creditare de la Banca de Economii pentru încălcarea regulilor de creditare cu cauzarea instituţiei financiare a daunelor în proporţii deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2010-2011 fostul preşedinte, în coparticipare cu alţi patru membri ai Comitetului de Creditare al BEM, au acordat credite neperformante pentru patru firme în sumă de 197 milioane lei. Deşi, potrivit legislaţiei, intervenţia Comitetului de Creditare se impunea şi acordarea creditelor urma a fi stopată cu recuperarea imediată a mijloacelor financiare acordate, inculpaţii nu au întreprins acţiuni în acest sens, prejudiciind instituţia bancară în proporţii deosebit de mari.

În total, Procuratura Anticorupţie a expediat în instanţa de judecată 11 cauze penale de învinuire a inculpaţilor de comiterea mai multor episoade de acordare a creditelor neperformante din sursele BEM. Actualmente, fostul preşedinte al Comitetului de Creditare al BEM se află în arest preventiv, iar complicii săi sunt cercetaţi în stare de libertate.

În scopul recuperării prejudiciului cauzat Băncii de Economii au fost aplicate mai multe sechestre, inclusiv asupra bunurilor ce aparţin cu drept de proprietate învinuiţilor.

Învinuiţii riscă până la 7 ani de închisoare, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu