Akram Afif a fost ales cel mai bun fotbalist al Asiei în 2019

Embed:
Qatarianul Akram Afif a fost ales cel mai bun fotbalist al anului 2019 de pe continentul asiatic. Atacantul împrumutat de clubul spaniol FC Villarreal la Al Sadd, din campionatul Qatarului, nu a fost prezent la Gala Laureaţilor desfășurată în Hong Kong, dar a lăsat un mesaj video. Trofeul i-a fost înmânat antrenorului clubului Al Sadd, nimeni altul decât fostul internațional spaniol Xavi Hernandez, campion mondial ca jucător în 2010.

"Nu pot fi prezent la ceremonie, deoarece sunt convocat la lotul echipei naţionale a Qatarului. Vreau să mulţumesc Confederaţia Asiatică de Fotbal. Vă doresc succes tuturor!"

Afif a devenit al doilea jucător din Qatar, care intră în posesia premiului, după conaţionalul său Abdelkarim Hassan, claureatul di 2018.

Atacantul de 23 de ani a jucat un rol important în triumful naţionalei Qatarului la Cupa Asiei din acest an, turneu desfășurat în Emiratele Arabe Unite, şi în calificarea lui Al-Sadd în semifinala Ligii Campionilor Asiei.
El a marcat 26 de goluri în cele 22 de meciuri disputate în ediţia 2018/2019 a campionatului intern al Qatarului.

Premiul pentru cea mai bună jucătoare asiatică i-a revenit japonezei Saki Kumagai, care a câştigat disputa cu chinezoaica Li Ying, cea mai bună marcatoare a ediţiei de anul trecut a Cupei Asiei, şi cu indianca Așalata Devi Loitongbam.

Sud-coreeanului Chung Jung Yong i-a revenit premiul pentru cel mai bun antrenor de fotbal dintre bărbaţi, iar japonezei Asako Takakura - dintre femei.
loading...

Lasă un comentariu