"Akademik" din Doneţk, încătuşat la Chişinău. Insurgentul prorus a luptat în Donbas (FOTO/VIDEO)

Embed:

Un comandant al grupării militare din republica autoproclamată Donețk a fost reținut la Chișinău. Despre asta anunță Unian. Potrivit informațiilor oferite de agenție, operațiunea de reținere a fost realizată de Servicul ucrainean de Securitate în colaborare cu Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova. 

Acesta este comandantul grupării separatiste "Somali", fiind poreclit "Academik".

Potrivit Unian, făcând referință la Serviciul Ucrainean de Securitate, bărbatul reținut a organizat atacuri armate în aeroportul din Donețk, Ilovaisk și Debalițevo

În timpul perchezițiilor asupra lui au fost găsite uniforma militară, hărți și un stick cu informații despre militarii separatiști

Informaţia a fost confirmată, pentru Publika TV, de şeful Centrului de Comunicare şi Relaţii Publice al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Eugen Viţu. Potrivit sursei citate, cetăţeanul ucrainean, Andrei Domentiev, alias "Akademik", intenţiona să ajungă în regiunea transnistreană.

Şi asta pentru a recruta voluntari care să participe la conflictul armat din estul ţării vecine, dar şi la destabilizarea situaţiei din regiunea Odesa.

Militarul ucrainean are grad de locotenent major şi livret militar al autoproclamatei republici Doneţk. Insurgentul deţinea asupra lui uniformă militară cu embleme ale forţelor armate ale Rusiei şi ale aşa-numitei republici Doneţk, stick-uri, dar şi mape cu informaţii secrete.

Militarul prorus reținut a fost trimis la Kiev.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu