Ajutor francez. Institutul de Medicină Urgentă va avea 600 de paturi moderne

Embed:

Paturile din Institutul de Medicină Urgentă vor fi înlocuite cu altele noi şi performante. Mobilierul vechi va fi schimbat în cadrul unui memorandum, încheiat între conducerea spitalului și o organizație nonguvernamentală franceză. Pe lângă paturi funcţionale moderne, lotul umanitar, în valoare de o sută de mii de euro, conține și consumabile.

Ajutorul francez a fost oferit Institutului de Medicină Urgentă prin intermediul Asociației Obștești "Degețel", condusă de Phillippe Chaudier.

"Sunt zece ani de când oferim ajutoare umanitare de acest tip. Acest camion este al 25-lea. Pentru Institutul de Medicină Urgentă ne-am angajat să schimbăm toate paturile. Este vorba de 600 de unităţi", a declarat Phillippe Chaudier.

Pentru început, noile paturi vor ajunge în secțiile de chirurgie și traumatologie.

"Este un memorandum de colaborare între instituția noastră și această organizație non-guvernamentală din Franța, care foarte benefic se atârnă față de noi, înțelege care sunt greutățile noastre", a spus directorul Institutului de Medicină Urgență, Mihail Ciocanu. 

"Desigur că orice ajutor umanitar este bun venit în instituția noastră. Noi o să putem schimba, după cum ați observat, paturi vechi pe paturi funcționale. Desigur, pentru pacienți este un beneficiu mare", a menționat șeful Departamentului Medicină de Urgență, Igor Curov.

Potrivit Ministerului Sănătății, datorită paturilor moderne şi pacienţii vor fi trataţi mai eficient.

"Sunt dotate cu dispozitive electrice, fapt care permite să schimbăm poziția pacientului. Sunt niște dispozitive medicale destul de scumpe și, în condițiile de azi, cu siguranță, nu putem să ne permitem să schimbăm tot fondul de paturi pe aceste paturi funcționale", a precizat  viceministrul Sănătății, Oleg Creciun.

Până acum, Institutul de Medicină Urgentă a primit 250 de paturi moderne. Astfel de ajutoare vor fi acordate şi Spitalului municipal din Bălți.

Pe aceeaşi temă