Ajutor de peste Prut. Liceul "Mihai Eminescu" din Capitală va fi renovat cu suportul Bucureştiului

Embed:

Cei peste o mie de elevi ai Liceului "Mihai Eminescu" din Capitală nu vor mai fi nevoiţi să-şi spele mâinile cu apă rece şi să facă sport într-o sală în care miroase a mucegai. În curând instituţia va fi renovată din bani oferiţi de România. Decizia vine în urma întâlnirii primarului interimar, Silvia Radu cu omologul său de peste Prut, Gabriela Firea.

De 36 de ani, Ludmila Dan predă istoria în liceu. Profesoara spune că de când lucrează aici nu s-a făcut niciodată reparaţie capitală.

"Acest cabinet ca şi multe altele sunt reparate din banii părinţilor. Dacă ieşiţi în coridor o să vedeţi că acolo este cu totul altă situaţie. E veche sistema de alimentare cu apă, mă scuzaţi eu le spun nodurile sanitare sunt într-o situaţie deplorabilă", a declarat profesoara Ludmila Dan.

Sala de sport a liceului este într-o stare deplorabilă: podul este plin de mucegai, pereţii sunt jerpeliţi, iar vopseaua stă să cadă. Mai mult de o oră, elevii spun că nu rezistă să stea în sală.

"Mie îmi pace să practic forbalul, basket, volei. Aş vrea să joc, dar din cauza condiţiilor nu putem, tot mucegaiul se absoarbe şi e greu de respirat", a declarat elevul Vlasis Sîli.

"Condiţiile în unele cabinete sunt oribile mai ales în băi în cantină chiar şi pe coridoare. De 11 ani îmi spăl mâinile cu apă rece, fiindcă de mică sunt aici şi sper ca sora mea să fie în clasa întâi să fie toate condiţiile pentru ea", a spus Gabriela Pântea.

"Domnu Chirtoacă a fost pe timpuri şi a făcut o vizită şi a făcut promisiuni extraordinari de mari. Multe ne-a promis, dar a rămas doar fantezie lui Chirtoacă", a spus profesoara Iulia Tanasov.

"În primul rând aş vrea să se repare sala de sport care nu a fost reparată necesită reparaţie capitală. Din discuţia pe care am avut-o cu doamna primar am convenit că ar fi bine să fie şi izolare termică a instituţiei pentru a păstra energia. Mai sunt alimentarea cu apă, apeductul, toate necesită reparaţie", a spus directorul Liceului "Mihai Eminescu", Dan Mihai Nuţu.

"Acolo trebuie schimbate şi băncile, ele cred că sunt vechi de 50 de ani, sunt bănci din copilăria copiilor mei şi copiii merită să aibă condiţii decente de studii", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

În acest an, instituţia împlineşte 50 de ani de la fondare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu