Ajutoare pentru sinistrați. Vedetele tenisului mondial au donat 1,7 milioane de euro victimelor incendiilor din Australia

Vedetele tenisului mondial contribuie din plin la acordarea ajutorului victimelor incendiilor din Australia. Mai multe vedete ale sportului alb precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Serena Williams, Caroline Wozniacki sau Naomi Osaka au organizat la Melbourne câteva partide demonstrative destinate strângerii de fonduri pentru sinistraţi. Tenismenii au făcut deja o donaţie în valoare de un milion 700 de mii de euro.

După o partidă demonstrativă în care pe teren au intrat și câte două perechi de aceeași parte a fileului, Rafael Nadal a anunţat că el şi Roger Federer vor contribui pentru ajutor victimelor cu 150 de mii de euro.

"Sper că gestul nostru va ajuta persoanele să treacă cu brio peste acest dezastru şi vor avea tot ceea de ce au nevoie", a spus tenismenul, Rafael Nadal.

Australianul Nick Kyrgios, unul dintre cei mai angajaţi în colectarea de fonduri, a jucat un set cu elvețianul Federer.

"A fost greu să afli despre tot ceea ce se întâmplă. Chiar dacă urmăreşti ştirile, nu poţi să-ți dai seama cât de mare e grozăvia. Conștientizarea vine pe parcursul informării şi după ce vorbeşti cu persoane afectate. Este extrem de dificil", a menţionat tenismenul, Roger Federer.

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti a anunţat acum câteva zile că va dona o jumătate de milion de dolari Fondului Australian pentru Viaţă Sălbatică şi Conservarea Naturii, în timp ce americanca Serena Williams a oferit 43 de mii de dolari, banii câştigaţi prin triumful la recent încheiatul turneu WTA din orașul neozeelandez Auckland.

loading...

Lasă un comentariu