Deputatul Dumitru Alaiba refuză să ne dea comentarii, deoarece nu vrea să ne ofere credibilitate. Publika TV a făcut o analiză a CREDIBILITĂŢII liderului trollilor PLDM

Embed:

Au promis transparenţă, dar îşi aleg preferenţial presa pentru care să vorbească. Deputatul PAS Dumitru Alaiba refuză să dea comentarii pentru Publika TV şi Prime TV, pentru că n-ar vrea să ne ofere credibilitate. Alesul a scris pe facebook şi că recomandă jurnaliştilor de la televiziunile vizate să-l prindă pe holurile Parlamentului sau în stradă pentru a obţine vreo declaraţie.

De-a lungul timpului însă, anume Alaiba a fost cel care nu prea a dat dovadă de credibilitate. Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate a demonstrat până acum că nu este întotdeauna un om de cuvânt.

În 2013, pe vremea când lucra în cabinetul premierului Vlad Filat, Dumitru Alaiba scria într-un articol că "Banca de Economii va fi bine", asta chiar dacă BEM, Unibank şi Banca Socială se confruntau cu probleme deja de mai bine de trei ani. Postarea a fost republicată de bloggerul Eugen Luchianiuc în 2016, după ce textul a dispărut de pe platforma lui Alaiba.

În articol era scris că statul nu a permis niciodată să fie probleme la Banca de Economii şi amintea de anii `90, când cota statului în BEM era de sub 20 la sută, reuşind între timp să-şi recupereze 36 de procente din acţiuni. Criza din sistemul bancar e descrisă de Alaiba drept un mic episod din istoria BEM. Doi ani mai târziu, cele trei bănci anunţau că vor fi lichidate, iar Alaiba nu a mai comentat subiectul.

Potrivit lui Luchianiuc, tot în acea perioadă, Dumitru Alaiba era şi lider al trollilor PLDM pe reţelele de socializare. Din clădirea executivului, administra, inclusiv, o pagină preferată de Vlad Filat.

Acum, din fotoliul de deputat, Dumitru Alaiba laudă iniţiativa de a dubla taxa TVA pentru hoteluri, restaurante şi cafenele. Într-o postare publicată ieri pe Facebook, acesta a scris că majorarea va aduce beneficii în primul rând celor care lucrează în acest domeniu. Acum câţiva ani, spunea cu totul altceva. În 2017, Centrul de Politici şi Reforme, unde Alaiba a activat ca director de programe, a elaborat un studiu prin care argumenta necesitatea reducerii acestei taxe. Documentul avea titlul: „Oportunitatea reducerii TVA pentru produsele alimentare și serviciile de alimentație publică”.

Lasă un comentariu