Ajung de două ori mai repede la pacienţi şi sunt dotate cu echipament modern. Ambulanţele noi, mai eficiente

Embed:
Ajung de două ori mai repede la pacienţi, iar în loc de cinci localităţi deservesc zece. Este performanţa cu care se pot lăuda medicii care activează pe cele 74 de ambulanţe noi, care au ajuns vara trecută în mai multe comunităţi.

Datorită noii ambulanţe, în Zubreşti, Străşeni, cele patru echipe de medici reuşesc să ajungă la pacienţii din 10 localităţi.

"Desigur că era foarte dificil. Erau brancardele la nivelul picioarelor că mai cădea şi pacientul din brancardă, uitaţăvă, astăzi avem o brancardă fixată, este o brancardă multifuncţională care are mai multe poziţii", a spus Gheorghe Radu, medic la serviciul de urgenţă prespitalicesc.

"Comapartiv cu autospeciala veche noi în mediu ajungeam în 20-22 de minute, acum ajungem în 12 minute, depinde de drum", a explicat Valentina Marcu, felcer.

De noile ambulanţe, evident, sunt cei mai mulţumiţi bolnavii cronici:

"Foarte greu le venea şi lor. Dar acum poate şi lor le este mai bine şi nouă, pentru pacienţi e mai uşor, mai repede ajung".

"Nu se defectează şi ajung mai repede, poate şi maşina e mai bună, dar mai repede vin. Şi noi suntem tare mulţumiţi".

"Sunt mai operative, sunt aceiaşi medici. De câte ori i-am chemat tot timpul au venit. Niciodată nu ne-au refuzat".

"Ambulanţele sunt mai noi, cu aparataj medical modern, au capacităţi de a deservi mai multe sate, din acest motiv s-a mărit aria de deservire. Punctele sunt dotate cu 100% medici, deservesc şi solicitările mai grave", a precizat Parascovia Sagaidac, şef al Substației AMU Strășeni.

De la începutul acestui an, au fost cumpărate 74 de ambulanţe noi, care au fost distribuite în raioane. 69 de maşini au fost achitate din buget şi au costat 53 de milioane de lei, iar cinci ambulanţe au fost cumpărate din bugetul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu