Airbus a semnat cel mai valoros contract din istorie pentru vânzarea de avioane

Embed:

Airbus a semnat cel mai valoros contract din istorie pentru vânzarea de avioane de pasageri unui fond de investiţii care deţine mai multe companii aeriene. Valoarea totală a tranzacţiei se ridică la 49,5 miliarde de dolari.

Evenimentul a avut loc în cadrul salonului aeronautic din Dubai. Contractul prevede livrarea a 430 de aeronave Airbus care vor intra în flotele companiilor low-cost Frontier Airlines, JetSmart, Volaris şi WizzAir, ultima fiind o companie care operează zboruri şi din Chişinău.

"E greu să închei o afacere cu o singură companie aeriană, dar să semnezi un contract cu mai multe companii care au o mulţime de lucruri în comun, dar care au propriile perspective, propriile echipe de management, propriile diferenţe, înseamnă un efort imens şi foarte mult timp" a spus John Leahy, director de vânzări Airbus.

Anunţul surprinzător vine la scurt timp după ce Airbus a pierdut în faţa Boeing un contract de peste 15 miliarde de dolari pentru flota companiei Emirates. Pe lângă avioane, la salonul aeronautic din Dubai sunt prezente şi companii din domenii conexe care îşi promovează produsele. Un astfel de exemplu este Air-Cobot, un robot complet autonom care poate facilita operaţiunile de inspectare a aeronavelor înainte de decolare. Avantajele sunt evidente, susţin producătorii.

"Se reduce riscul unor inspecţii greşite, se reduce costul inspecţiei, pentru că economiseşti timp, aşa că aeroporturile aglomerate, cum e cel din Dubai, robotul e un instrument şi un sprijin foarte bun pentru oameni", a declarat Ferreol Marande, DIRECTOR EXECUTIV, AKKA pentru Orientul Mijlociu.

Robotul foloseşte radiofrecvenţa pentru a identifica instantaneu informaţiile despre aeronavele inspectate. Are o serie de senzori care includ camere cu infraroşu şi tridimensionale, iar eventualele probleme sunt semnalate pe loc. Salonul aeronautic din Dubai îşi închide porţile astăzi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu