Air Moldova cere autorităţilor să înceteze atacurile asupra companiei

Embed:

Investitorii companiei "Air Moldova" cer autorităţilor să înceteze atacurile asupra companiei. Reprezentanţii acesteia  menţionează că, anul trecut, au făcut investiţii de 181 de milioane de lei, şi că, de fapt, statul nu și-a îndeplinit obligațiunile asumate privind majorarea capitalului statutar cu 151 de milioane lei. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care şeful statului, Igor Dodon, a declarat, recent, că trebuie reziliat contractul cu "Air Moldova" deoarece reprezentanţii companiei aeriene au făcut investiţii puţine. 

Acum câteva zile, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, şeful statului, Igor Dodon, a spus că"Air Moldova" a acumulat datorii noi şi că nu respectă planul de investiţii. Mai mult, potrivit preşedintelui, contractul de privatizare trebuie reziliat. 

În replică, investitorii "Air Moldova" au transmis un comunicat de presă în care menţionează că atacurile din partea structurilor de stat continuă să creeze un climat investițional neprielnic și pun în dificultate dezvoltarea companiei aeriene.

Fondatorii „Civil Aviation Group” precizează că au achitat peste 80% din datoriile companiei de stat „Air Moldova”. Pe lângă datoriile de bază, au fost achitate penalitățile și procentele pentru datoriile față de întreprinderile de stat „Moldatsa”, „Autoritatea Aeronautică Civilă”și Serviciul Fiscal, în valoare de 24 milioane de lei, care nu erau prevăzute în contractul de privatizare.

Solicitată să ofere un comentariu, şefa serviciului de presă a Preşedinţiei, Carmena Lupei, ne-a spus că datele cu privire la situația companiei aeriene ”Air Moldova”  au fost prezentate de Guvern la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Compania de stat "Air Moldova" a fost scoasă la privatizare acum doi ani.

Valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare a depășit suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 milioane de lei au fost transferate în bugetul de stat, iar restul sumei reprezintă datoriile companiei "Air Moldova", pe care investitorul s-a obligat să le achite.

Anterior, preşedintele Comisiei de control al finanțelor publice, deputatul PPDA, Igor Munteanu, a declarat că "Air Moldova" ar fi fost privatizată cu abateri grave, din cauza unei evaluări eronate a preţului acesteia.

loading...

Lasă un comentariu