Air Moldova ar putea avea o aeronavă nouă. Compania şi-a dezvăluit planurile de Ziua Aviației Civile

Embed:

Flota Air Moldova ar putea fi completată cu o aeronavă nouă, care va avea o capacitate de 200 de locuri. Administrația companiei vrea să majoreze și numărul curselor spre Europa. Anunțul a fost făcut de către directorul Air Moldova, de Ziua Aviației Civile.

Operatorul național de zboruri planifică să le ofere clienților mai multe opțiuni.

"Vedem oportunitate de lansare a cursei spre Viena, spre Amsterdam, vedem mai sunt încă alte ceva destinaţii spre Rusia, care tot necesită a fi analizate. Avem în plan în 2015 să luăm o aeronavă Airbus 321, prin leasing", şi-a dezvăluit planurile directorul Air Moldova, Mircea Maleca

La rândul său, ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, i-a felicitat pe angajați aviației civile, cu ocazia zilei profesionale: "Politica Ministerului Transporturilor este să atragem cât mai multe companii aeriene care să zboare în Moldova ca să avem o concurență cât mai mare, ceea ce ne va permite să avem și bilete la costuri mici, care ne vor permite să avem mai mulți pasageri. Anul acesta avem la moment o creștere de 35 la sută de pasageri ceea ce este o creștere foarte mare".

De Ziua Aviației Civile, pe aeroportul de la Chișinău a fost inaugurată o expoziție de fotografii. Aici au fost expuse lucrări ale 35 de fotografi, care au suprins momente spectaculoase de aterizare sau de decolare a avioanelor.

"Emoții nu poți să transmiți în astfel de fotografii, dar ceva artistic am vrut să redau. De obicei când se atinge avionul de pământ este cea mai frumoasă senzație și toți fug după așa tip de fotografii", spune un fotograf.

"Momentul cel mai important este însuși avionul pentru că restul, cerul și așa mai departe, poate fi refăcut acasă la calculator. Important este avionul și atingerea lui de pâmânt. Poate niște urme de fum".

10 din cele mai deosebite 76 de fotografii expuse au fost premiate. Locul 2 și 3 au primit premii din partea companiei Air Moldova. Câștigătorul evenimentului a fost premiat cu un certificat care îi oferă bilete tur-retur.

Și călătorii au rămas încântați de fotografiile prezentate:

"Încă din copilărie mi-a plăcut să urmăresc avioanele și de aceea primesc plăcere când privesc aceste poze".

În aviaţia civilă a Republicii Moldova sunt angajați aproximativ 1 000 de oameni. Operatorul național de zboruri are șapte aeronave. Primele aparate de zbor au fost aduse la Chișinău în anul 1944.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu