"Aida" de Giuseppe Verdi a deschis Festivalul Internaţional "Maria Bieşu" VIDEO

Embed:

Festivalul Internaţional "Maria Bieşu" a adunat cele mai bune voci ale Operei Naţionale, dar şi a teatrelor de peste hotare. Organizatorii şi-au propus în acest an să organizeze şi un concurs de interpretare. Spectacolul Aida de Giuseppe Verdi a deschis cea de-a 21 ediţie a festivalului.

Oamenii veniţi la spectacol au rămas impresionaţi de talentul artiştilor. "Soliştii sunt foarte buni, rolul Aidei a fost jucat foarte bine. A fost un tenor minunat, care a mai colaborat cu Opera Naţională. Felicit Moldova cu deschiderea celei de-a 21-a ediţie a Festivalului cu numele Mariei Bieşu", a spus o spectatoare.

"Actorii transmit emoţiile foarte bine. Simţi ceea ce a simţit autorul atunci când a creat această minunată operă", a declarat o persoană.

Emoţiile i-au încercat şi pe artişti. "Opera 'Aida' este cea mai vestită a lui Verdi, de aceea azi va trebui să cânt cu frenezie. Joc rolul unui soldat. Voi încerca să transmit publicului emoţiile şi trăirile personajului meu", a menţionat interpretul din Rusia Ahmed Agadi.

"O să cânt la data de 14, Canio, în Paiaţă. O să fie un spectacol bun", a afirmat tenorul Mihai Munteanu.

Directoarea Operei Naţionale, Valeria Şeican,  spune că surprizele vor continua şi în zilele următoare. "Mâine vom prezenta spectacolul Don Quijote. La 8 septembrie vom avea o premeiră. Teatrul de Operă în numele lui Pocrovschi vine la Chişinău", a specificat Şeican.

În cadrul festivalului este organizat, în premieră, şi un concurs internaţional de interpretare, la care participă 36 de artişti. Premiul mare constituie 15.000 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu