Ai spart sticla sau display-ul Samsung Galaxy S7 sau S7 Edge? Doar aşa îl poţi repara

Cei de la iFixit au realizat un experiment care are în vedere distrugerea Samsung Galaxy S7 şi modul în care acesta poate fi reparat, scrie noobz.ro.

Nu mai este o noutate că Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge sunt două dispozitive high-end rezistente la apă, la o adâncime de aproximativ 1,5 metri, pentru o perioadă de timp de maximum 30 de minute, dar pentru ca acest lucru să fie posibil, componentele dispozitivului au trebui să fie extrem de bine prinse unele de celelalte.

Când iFixit a desfăcut Galaxy S7, în interior a găsit mai multe componente modulare, ceea ce înseamnă că acestea pot fi înlocuite cu uşurinţă individual. Totuşi, doar pentru a avea acces la ele, eşti nevoit să îndepărtezi cele 2 părţi de sticlă (faţă/spate), iar aşa cum precizează iFixit, "înlocuirea sticlei fără să distrugi o parte din display este aproape imposibilă".

Şi dacă asta nu părea să fie suficient, se pare că întregul display trebuie să fie îndepărtat doar pentru a înlocui portul USB. Acest lucru înseamnă că dacă se strică portul de încărcare, pentru a-l repara, trebuie să dai la o parte atât sticla de protecţie, cât şi display-ul, ambele fiind extrem de uşor de crăpat.

Acest aspect este unul extrem de sensibil, pentru că portul de încărcare este o componentă care cedează la aproape orice tip de smartphone atunci când este utilizat intens, zi de zi.

Aşadar, dacă ai avut ghinionul să spargi sticla, să ţi se strice portul USB sau să ai probleme cu display-ul de pe Galaxy S7, specialiştii spun că scorul de reparabilitate este de 3/10, în comparaţie cu 4/10 la Galaxy S6.

Ce trebuie să mai ştii este faptul că, portul de încărcare ar trebui manevrat cu mare atenţie, pentru că înlocuirea sa te-ar putea costa până la jumătate din preţul total al telefonului.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu