Ai probleme cu tenul? Care sunt cele patru mituri despre acnee

Toate femeile s-au confruntat cu acneea cel putin o dată în viață. Din păcate, există multe mituri despre această problemă estetică care nu fac decât să înrăutățească situația, scrie clickpentrufemei.ro

Fumatul provoacă acnee

Mulți oameni cred că acest viciu se numără printre principalele cauze ale apariției coșurilor pe piele. Deși este un obicei nesănătos, fumatul nu declanșează imperfecțiunile tenului. În schimb, el împiedică regenerarea pielii și face ca acneea să se vindece mai greu. Dacă renunți la fumat, vei observa că tenul tău va arăta mai bine.  

Cosmeticele irită pielea

Nu toate produsele de îngrijire creează probleme pielii. Folosește cosmetice care sunt realizate special pentru acnee și evită-le pe cele care conțin alcool și uleiuri. Acestea irită tenul și fac ca acneea să se răspândească pe mai multe părți ale corpului. Încearcă produse pe bază de aloe sau retinol.

Pielea bronzată te scapă de acnee

Razele UV stimulează glandele sebacee, cauzând apariția coșurilor. De aceea, nu se recomandă expunerea la soare fără să aplici crema de protecție. Aceasta te va apăra de razele solare și, de asemenea, va împiedica răspândirea imperfecțiunilor.

Pasta de dinți rezolvă problema

Aceasta conține bicarbonat de sodiu, apă oxigenată, mentol și uleiuri esențiale care îți vor usca acneea, dar totodată poate duce și la apariția iritațiilor și a roșeței. Pentru ca situația să nu se agraveze, cere părerea unui medic dermatolog și urmează un tratament pentru a scăpa de problemele estetice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu