Ai probleme cu negii sau verucile?! Află cum identificăm și tratăm această afecțiune

Negii sau verucile reprezintă cea mai frecventă suferinţă dermatologică, după acnee. Studiile arată că trei din patru persoane se confruntă cu această problemă la un moment dat în viaţă, iar copiii şi adolescenţii sunt cei mai vulnerabili, din cauza sistemului imunitar incomplet dezvoltat.

Negii sau verucile apar atunci când straturile superficiale ale pielii au fost infectate de virusul papiloma uman. Cele mai afectate zone sunt faţa, mâinile şi picioarele.

Verucile se întâlnesc într-o varietate imensă de forme şi dimensiuni. O verucă poate arăta ca o proeminenţă cu o suprafaţă tare sau plată şi moale.

Numărul negilor se poate extinde pe o suprafaţă mai mare a pielii, dacă au fost traumatizaţi, de aceea trebuie să fim foarte atenţi, mai ales în cazul copiilor, scrie prime.md.

Daniela Tacu suferă de această afecţiune încă de la 12 ani şi a încercat mai multe metode până ce a găsit tratamentul potrivit pentru verucile de pe mâini.

Persoanele mai predispuse la această boală sunt cele care intră mai des în contact cu apa, spre exemplu, dereticătoarele, bucătarii, frizerii.

Metodele de tratament sunt indicate de dermatologi în funcţie de vârstă, de numărul leziunilor şi zona în care apar verucile.

În cazul acestei afecţiuni nu sunt recomandate metodele naturiste, care din contra, ar putea face şi mai mult rău pielii.

Lasă un comentariu