Ai primit un cadou care nu îţi place? ACEASTA este REACŢIA ideală

Myka Meier, expert în materie de etichetă, te sfătuieşte cu privire la situaţia în care cadoul de Crăciun primit de la cineva drag nu îţi este pe plac, scrie feminis.ro.

Te aşteptai la o bijuterie şi ai primit un aspirator? Iată cum ar fi indicat să reacţionezi, potrivit expertului:

"Desigur că e normal să fii dezamăgit dacă sperai la un alt cadou şi primeşti, în schimb, un aspirator sau ceva de care nu aveai nevoie. Cu toate acestea, există o diferenţă între a simţi dezamăgirea şi a o arăta. Indiferent de felul în care te face acel cadou să te simţi, regulile de etichetă spun că trebuie să zâmbeşti şi să mulţumeşti."

Ai grijă, însă, să nu afişezi un zâmbet şovăielnic. "Nu ar trebui să arăţi niciodată emoţii negative ca răspuns la un cadou pe care tocmai l-ai deschis, fiindcă îi poţi răni sentimentele celui care ţi-a oferit darul. Trebuie să arăţi recunoştinţă. Aminteşte-ţi că nu numai cuvintele tale trădează emoţii negative sau pozitive. Fii atent la limbajul trupului şi expresiile faciale!"

Ceri bonul sau nu?

"Nu aş recomanda să ceri bonul pentru a returna sau schimba cadoul decât dacă ai motive întemeiate. Dacă pur şi simplu nu ţi-a plăcut ce ai primit, nu recomand să faci asta."

Cu toate acestea, dacă vrei să schimbi cadoul, nu folosi cuvântul "dar" când explici de ce vrei să îl returnezi. Vei anula astfel tot ce ai afirmat pozitiv despre cadoul primit.

Poţi folosi drept argument faptul că mai ai deja un cadou similar, pe care nu îl mai poţi returna.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu