Ai nevoie doar de o cană pentru a-ţi găsi obiectele pierdute prin casă. Cum funcţionează o metodă miraculoasă din bătrâni

O tradiție din bătrâni este adesea folosită și în ziua de azi atunci când o persoană pierde sau rătăcește un obiect prin casă. Tuturor i se întâmplă ca, la un moment dat, să încercăm să dăm de vreun obiect din casă de care avem mare nevoie, însă nu reușim să-l găsim sub nicio formă.

O metodă miraculoasă, folosită adesea de bunicii și străbunicii noștri ne vine în ajutor. Astfel, se spune că dacă întorci o cană cu gura în jos, la scurtă vreme găsești rapid obiectul pierdut sau rătăcit prin casă. În tradiția populară se crede că diavolul a pus coada pe lucrul respectiv și te împiedică să-l găsești.

E nevoie să spui “Scoate, drace, ce-ai furat/Că te-oi bate spânzurat/Cu fiarele plugului/Pe părțile dosului!”  și dai rapid peste lucrurl respectiv, scrie libertatea.ro.

Sigur, nu se știe care este legătura dintre cana întoarsă cu obiectul pierdut, cert este că multe persoane recurg cu succes la această metodă din străbuni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu