Ai dureri de cap, probleme cu memoria sau te simţi epuizat? Ai nevoie de o ceaşcă de cafea!

Ai dureri de cap, probleme cu memoria sau te simţi epuizat(ă)? Ei bine, află că o ceaşcă de cafea pe zi este ceea ce îţi trebuie pentru a te pune pe picioare, scrie libertatea.ro. Doctorul Lawrence Nwabudike îţi spune care sunt principalele beneficii ale cofeinei asupra sănătăţii.

Întârzie procesul de îmbătrânire. Principalul beneficiu al cafelei îl reprezintă conţinutul mare de antioxidanţi, care protejează organismul de radicalii liberi şi întârzie proccesul de îmbătrânire.

Reduce oboseala. Cofeina acţionează asupra sistemului nervos central. Combate oboseala zilnică temporară, măreşte capacitatea de concentrare, stimulează intelectul şi reduce somnnolenţa.

Ajută memoria. Potrivit dr. Lawrence Nwabudike, cofeina îmbunătăţeşte memoria şi gândirea logică, datorită impactului pozitiv pe care îl are asupra funcţiilor cognitive.

Ameliorează durerile de cap. Cafeaua dilatează vasele de sânge şi e folosită ca remediu pentru migrene.

E diuretică. Cofeina stimulează activitatea aparatului excretor şi elimină substanţele toxice din corp.

Bună pentru inimă. Creşte şansa de a supravieţui după un atac de cord. În plus, conţine antioxidanţi care ajută la prevenirea bolilor de inimă.

Previne boala Parkinson. Studiile au arătat că riscul de apariţie a bolii Parkinson şi a bolii Alzheimer scade la persoanele care beau cafea în mod regulat.

Scade riscul de cancer. În comparaţie cu persoanele care nu obişnuiesc să consume această licoare, cei care beau cafea prezintă un risc mai mic de a dezvolta cancer de colon.

Cum se prepară corect?

Pentru cafeaua măcinată preparată la ibric sau la filtru se pune o lingură de produs la fiecare 150 ml de apă. În cazul celei solubile, la o cană de 150 ml de apă se pun una sau două linguriţe.

Femeile însărcinate nu au voie

Există şi câteva situaţii în care consumul cafelei face mai mult rău decât bine. Gravidele trebuie să renunţe la ea în perioada sarcinii, pentru că există riscul avortului, dar şi în perioada alăptării, pentru că tot ce beau şi mănâncă ajunge în laptele cu care-şi hrănesc bebeluşii.

Cofeina le este interzisă diabeticilor, pentru că duce la creşterea glicemiei, dar şi cardiacilor, pentru că produce palpitaţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu