Agropensiunile se pregătesc să-şi întâmpine clienţii de Paşi. Iată ce le propun turiştilor

Embed:

Miel la cuptor, pască şi ouă roşii. Asta promit unii administratori ai agropensiunilor din țară pentru ziua de Paște celor care vor alege să petreacă sărbătoare Învierii Domnului departe de aglomeraţia din oraş.

Pe lângă masa de sărbătoare, proprietarii pensiunilor au pregătit mai multe surprize. Spre exemplu,  angajaţii unei pensiuni din Trebujeni, raionul Orhei, speră ca turiştii să rămână cu amintiri frumoase.

''Pregătim mielul făcut sau la cuptor sau în ceaun, sub formă de friptură, ouăle vopsite, care sunt preferate de turiștii străini. Facem pește prăjit și mămăliguța. O surpriză pentru turiști mai sunt suvenirele, care sunt prezentate de meșterii populari'', spune administratoarea Ala Benzing.

Oaspeții vor mai putea să se plimbe cu barca pe râul Răut sau cu trăsura până la complexul turistic "Orheiul Vechi". Turiștii se vor odihni în camere amenajate conform tradițiilor naționale: țoale și covoare țesute manual, iar în loc de pat oaspeții vor dormi pe cuptoare, numite în popor "lejancă".

Unii turişti, veniţi pentru prima oară în Moldova, au rămas încântaţi de peisaje şi speră să vină şi anul viitor de Paşte în ţara noastră.

"Am cumpărat de la voi un ou de Paşte, pictat de mână, pentru a-l lua cu mine în Argentina. Acest suvenir îmi va aduce mereu aminte de Moldova, pentru că va sta pe masa de sărbătoare. Ar fi minunat să venim în Moldova pentru a vedea cum sărbătoriţi Paştele", a afirmat un turist pe nume Clas Heriksson.

Sunt însă şi pensiuni care îşi vor ţine uşile închise pe Paşte. Unii administratori le vor da angaţilor liber de sărbători, iar alţii spun că au prea puţini clienţi.

"Undeva la sfârșit de aprilie deschidem, până în octombrie. Au mai sunat din clienți, dar la toți așa le-am spus deoarece e prea devreme și am refuzat. Nu suntem nici pregătiţi", a explicat administratoarea Zinaida Mereacre.

În perioada sărbătorilor pascale, o zi de cazare pentru două persoane în agropensiunile din țară, costă, în medie, între 950 și 1.700 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu