AGRICULTURA, MAI DEZVOLTATĂ: Peste jumătate de miliard de lei, investiţi în dezvoltarea agriculturii din Moldova

Embed:

Peste jumătate de miliard de lei. Atâţia bani au fost investiţi de la începutul acestui an în dezvoltarea agriculturii din Moldova, lucru care a permis crearea a aproximativ 600 de locuri noi de muncă. Din suma totală, 64 de milioane reprezintă subvenţiile acordate de Guvern. 

De la începutul lunii februarie, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a recepţionat aproximativ 900 de cereri de la fermierii care vor să obţină sprijin financiar din partea statului, Cifra este cu 10 la sută mai mare faţă de perioada similară din 2018. Aproape jumătate dintre cereri au fost deja acceptate. 

Cei mai mulţi agricultori, peste 270, au solicitat ajutor financiar pentru procurarea utilajelor. Din cele 28 de milioane de lei alocate, fermierii au cumpărat aproximativ 800 de unităţi de tehnică.

Alte 20 de milioane de lei au fost oferite în formă de subvenţii pentru lucrări de procesare a produselor agricole. În acest sens, fiind depuse 79 de dosare.

De asemenea, opt milioane de lei au fost folosite de agricultori pentru modernizarea plantaţiilor multianuale. În acest sens au fost acceptate 81 de cereri. 

În acest an, Fondul național de dezvoltare a agriculturii este de 900 de milioane de lei. Cererile pentru subvenţionare pot fi depuse până în 31 octombrie.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu