Agricultură în stil american. Fermierii moldoveni pot afla de la colegii din SUA metode de promovare eficientă a produselor

Embed:

Fermierii din Moldova pot afla de la colegii din Statele Unite metodele de promovare eficientă a producţiei. Un voluntar de la Corpul Păcii oferă producătorilor agricoli din satul Gura Bâcului lecţii despre tehnicile care permit majorarea vânzărilor.

Primul sfat al voluntarului din SUA pentru familia Gorea este să transforme clienţii în prieteni. Mai mult, să le permită chiar să îngrijească personal de roada pe care o vor cumpăra. 

Reprezentantul Corpului Păcii spune că, iniţial, a fost greu să-i convingă pe agricultorii din Gura Bâcului să le permită cumpărătorilor să participe la creşterea producţiei.

"Consumatorul ştie unde a crescut, cine a crescut această cultură şi este bine pentru fermier. El are un credit înainte de sezon ca să cumpere echipament", spune voluntarul din Corpul Păcii, John Beeler.

Există însă şi fermieri mai sceptici, care spun că nu toate sfaturile străinilor sunt aplicabile în Moldova.

"Trebuie foarte mult timp ca să învăţăm pe consumator ce înseamnă un produs ecologic, calitatea lui, dar şi preţul lui. Mă refer la faptul că el este fără reziduuri", spune fermierul Alexandru Omelciuc.

Reprezentanţii Corpului Păcii din Moldova au acordat, în 20 de ani, asistenţă la aproape 500 de fermieri din 56 de sate din Moldova. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu