Agricultorii îşi doresc propria bancă! Sunt nemulţumiţi de situaţia din sistemul bancar unde "Buratino bogaţi" huzuresc

Embed:

Agricultorii doresc să aibă propria bancă. Această doleanţă a fost exprimată de preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor şi ex-ministru al agriculturii, Valeriu Cosarciuc, în cadrul unei întrevederi cu premierul Vlad Filat. Şeful executivului s-a arătat nemulţumit de situaţia din sistemul bancar, unde, potrivit primului-ministru, mai mulţi "Buratino bogaţi" din bănci huzuresc.

Banca ţărănească va fi creată în baza asociaţiilor de economii şi împrumut. Proiectul va fi susţinut financiar de un important investitor din occident.

"Am efectuat un studiu de piaţă pentru construirea unor organizaţii de micro-finanţare. Suntem la etapa când negociem cu Banca austriacă "Erstebank". Vorbind despre "Banca Ţărănească" am putea să ne vedem visul împlinit", a declarat preşedintele Federaţiei Fermierilor din Moldova, Valeriu Cosarciuc.

Fermierii susţin crearea unei instituţii de micro-finanţare.

"Oamenii s ecunosc. Eu nu trebuie să merg o lună la o bancă comercială pentru a lua un credit", a spus Gheorghe Malcoci, fermier.

Premierul Vlad Filat a declarat că doreşte o schimbare în sistemul bancar. Oficialul a vorbit şi despre existenţa unor bancheri bogaţi, pe care i-a comparat cu personajul din poveste "Buratino".

"Bancherii huzuresc. Există perioade diferite, când unele firme câştigă bani, iar altele pierd bani. Băncile sunt unicele instituţii, care câştigă bine şi permanent. Şi acest lucru nu este corect. Primeşti venit, dar nu plăteşti impozite. Vreau să vă spun, că dispunem de nişte date foarte interesante, că sunt oameni foarte bogaţi, care anume, astfel câştigă. Aşa-numiţii Buratino, îi cunoaşteţi?", a întrebat Vlad Filat.

De asemenea, Federaţia Naţională a Fermierilor solicită majorarea fondului de subvenţii pentru agricultură de la 400 la 900 de milioane de lei, dar şi scutirea gospodăriilor agricole de la plata impozitului pe venit pentru o perioadă de cinci ani.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu