Agricultorii din Olanda protestează. Ei sunt nemulţumiţi de adoptarea măsurilor antipoluare

Embed:

Olanda a fost paralizată de al doilea protest al fermierilor. Mii de agricultori şi crescători de animale s-au adunat al Haga pentru a manifesta împotriva măsurile antipoluare.

Comisia Europeană, dar şi experţii olandezi din domeniu au avertizat că principala sursă a emisiilor de azot sunt vacile.

În aceste condiţii, femierii sunt obligaţi să reducă la jumătate numărul animalelor. Ei spun că o asemenea decizie ar putea să le afecteze afacerea.
 
"Ei dau vina pe agricultură pentru emisile de azot, dar uită că există o diferența între NOX și NO3. Sectorul nostru stochează mult mai mult azot decât producem. Deci noi, de fapt, contribuim la soluţionarea problemei, în loc să o agravăm."

La fel ca şi atunci când au protestat pentru prima dată, la începutul lunii, coloanele cu tractoare au paralizat traficul rutier. Vehiculele au pornit în marş din Haga spre alte regiunii ale ţări, încă înainte de răsăritul soarelui.

După prima acţiune de protest, din 1 octombrie, autorităţile de la Amsterdam au recunoscut că s-au confruntat cu cele mai mari ambuteiaje din istoria ţării. Potrivit organizaţiei de agricultori din Olanda, cele aproape 54 de mii de ferme au exportat bunuri în valoare de 90 de miliarde de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu