Agricultorii ameninţă cu noi proteste

Embed:

Nemulţumiţi de ultimele scumpiri ale carburanţilor, agricultorii au anunţat că vor protesta. Cea mai recentă majorare a avut loc săptămâna trecută. Astfel, preţul pentru un litru de motorină şi benzină a crescut, în medie, cu până la 60 de bani. Petroliştii şi-au motivat scumpirile prin majorarea preţului petrolului la bursele internaţionale.

Cea mai recentă scumpire a carburanţilor a atins un nivel record. Astfel, benzina cu cifra octanică 95 costă între 17 lei şi 65 de bani şi 17 lei şi 75 de bani pentru un litru, iar motorina de la 16 lei şi 65 de bani, până la 17 lei şi 75 de bani.

Petroliştii şi-au motivat scumpirile prin majorarea accizelor, a preţului petrolului la bursele internaţionale, dar şi prin aprecierea dolarului. După noua scumpire, premierul Vlad Filat a criticat activitatea ANRE şi s-a declarat nemulţumit de modul în care este stabilit preţul carburanţilor. La rândul său, Victor Parlicov spune că, în opinia lui, majorarea este neîntemeiată, dar instituţia pe care o conduce nu are pârghii pentru a influenţa situaţia. Recenta majorare nu este prima din acest an. În martie, carburanţii s-au scumpit cu 60 de bani, iar la finele lunii august, cu încă 50 de bani pentru un litru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu