Agricultori moldoveni vor primi ajutor de la Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă

Guvernul aprobat astăzi ratificarea unui acord care presupune asistenţa antreprenorilor de la sate. Este vorba despre Acordul de finanțare dintre Republica Moldova şi Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă în vederea realizării Programului Rural de Reziliență Economico-Climatică Incluzivă (IFAD VI).

Programul îşi propune creșterea rezistenței climatice la producerea agricolă pentru 62 de mii de persoane, prin îmbunătăţirea solului, prin introducerea agriculturii de conservare şi practicile de îmbunătăţire a calităţii solului.

De asemenea, va permite dezvoltarea infrastructurii pentru grupuri de producători agricoli, cum ar fi drumuri de acces la zonele de producere, aprovizionarea cu apă pentru irigare, apă potabilă, acordarea serviciilor de consultanţă.

Valoarea totală a programului este de 46,35 de milioane de dolari, dintre care circa 26 de milioane sub formă de împrumut şi grant, iar restul banilor - din surse locale, inclusiv contribuţiile beneficiarilor de program.

Documentul va fi pus în aplicare până în anul 2019. Acordul a fost semnat pe data de 20 februarie 2014, la Roma şi urmează să fie ratificat de Legislativ. 

 

 

 

 

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu