"AGRESIVĂ ŞI ISTERICĂ!" Osipov, despre scrisoarea trimisă de Ştanski reprezentanţei ONU

Embed:

Scrisoarea șefei presupusului Departament de Externe de la Tiraspol, Nina Ștanski, în care ameninţă Chişinăul cu introducerea regimului de vize şi aplicarea unei taxe de 100 de procente pentru produsele din dreapta Nistrului, este agresivă, isterică și pe alocuri irațională.

Declarația a fost făcută de către vicepremierul în exercițiu pentru Reintegrare, Victor Osipov, la emisiunea Fabrika. Potrivit oficialului, scrisoarea a fost trimisă mai multor misiuni diplomatice de la Chișinău. Totodată, Osipov spune că autoritățile din Moldova sunt preocupate de stabilitate și pace în țară, inclusiv pe malul stâng al Nistrului.

"Eu nu vreau să tratez scrisoarea Ninei Ștanski doar cu ironie, pentru că modul în care ea interpretează lucrurile este agresiv, este dominat de emoții, este isteric, poate irațional. Noi, în general, în această ţară, nu avem interes ca situaţia în Transnistria să iasă de sub control. Nu avem interes ca să se ajungă la o criză socială, care ar putea crea un fundal propice pentru excaladare de natură militară, de exemplu. Republica Moldova este o ţară atât de mică, încât în ea nu încape mai multe Capitale, decât Chişinăul", a spus vicepremierul responsabil cu Reintegarea ţării.

PUBLIKA.MD precizează că presupusa responsabilă de externele de la Tiraspol a trimis pe 25 iunie o scrisoare misiunii ONU la Chişinău în care ameninţa că administraţia din stânga Nistrului va impune vize cetăţenilor de pe malul drept, dacă autorităţile Moldovei nu vor renunţa la o presupusă "blocadă economică".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu