"Agresarea jurnaliştilor a devenit un lucru obişnuit în societate"

Embed:

Niciun caz de agresare a jurnaliştilor nu trebuie tolerat. Astfel de situaţii, care lovesc în dreptul cetăţenilor la informare, trebuie investigate de organele de drept, iar agresorii - să fie sancţionaţi în cel mai dur mod. Este opinia invitaţilor lui Vitalie Dogaru, care au comentat atacul unui avocat al Mitripoliei Moldovei asupra colegilor noştri, la Călăraşi.

"Devine un caz deja ordinar, când ziariştii sunt agresaţi în exerciţiul funcţiunii, este ceva strigător la cer", a menţionat sociologul Andrei Dumvrăveanu.

De aceeaşi părere este şi directorul Centrului de Investigaţii Jurnalistice, Cornelia Cozonac, care susţine că jurnaliştii nu sunt protejaţi. "Jurnaliştii nu sunt protejaţi şi din păcate avem foarte des cazuri în care chiar şi funcţionari şi reprezentanţi ai organelor de drept îşi permit să lovească jurnaliştii şi să-i împiedice să-şi exercite misiunea".

Potrivit directorului Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, cel care loveşte în jurnalişti, loveşte în interesul public.

"Oricare comportament al reprezentantului media trebuie să fie tolerat. Ar putea să fie chiar şi extrem de iritant pentru cineva. Oricare actor care încearcă să restrângă acest drept important, dreptul de informare, accesul la informaţie din partea cetăţenilor, sigur că atunci acţionează contra interesului public", a declarat directorul CREDO, Sergiu Ostaf.

Reamintim că o echipă de filmare de la Publika TV a fost agresată, ieri, la Călăraşi, de către avocatul Mitropoliei Moldovei, Anatol Golban.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu