Aglomerație la ZOO. Peste 4.000 de oameni au vizitat Grădina Zoologică până la prânz (FOTO)

Embed:

Grădina Zoologică din capitală a fost luată astăzi cu asalt de vizitatori. Sute de oameni au stat în rând minute în şir pentru a putea intra pe teritoriu. Majoritatea a spus că s-au folosit de ziua liberă şi au venit să vadă crocodilul, dar şi alte animale, care au completat familia de la Zoo.

Conducerea Menajeriei spune că un aşa flux mare de vizitatori au avut ultima oară cu patru ani în urmă, când au fost aduse cămilele.

Menajeria din capitală a fost astăzi plină ochi. Pentru un tichet, amenii au fost nevoiţi să stea în rând mai mult de zece minute sub soarele arăzător. Toţi spun că au venit să vadă crocodilul, care a fost ţinut departe de ochii lumii aproape 40 de ani.

"Zece minute avem, rândul merge repede. "

"Drept că nu venim atât de des, însă când veneam era mai liber. Dar e şi normal după o reparaţie, animale noi."

Unii vizitatori spun că nu s-au aşteptat că va fi un flux atât de mare de vizitatori, alţii erau gata chiar să renunţe la plimbarea prin menajerie din cauza rândului mare.

"Sincer venind încoace eram gata să mergem înapoi acasă, dar oricum zic că merită. "

Cele două casiere, care stau la intrare spun că au făcut faţă cu greu numărului mare de vizitatori, iar până la masă au vândut bilete în valoare de peste 50 de mii de lei.

Conducerea menajeriei spune că se aşteaptă ca până la finele zilei să aibă aproape 15 mii de vizitatori. Toţi banii care vor fi colectaţi după vânzarea biletelor vor fi investiţi la întreţinerea animalelor. Vicedirectorul grădinii zoologice, Sergiu Pînzaru spune că speră ca astăzi să bată recordul stabilit acum câţiva ani când s-au strâns o sută de mii de lei într-o zi pe seama biletelor.

"Ştiu că mulţi oameni au venit la case şi au fost nevoiţi să plece înapoi din cauză că erau cu copii mici şi trebuiau să stea în rând mare", a spus viedirectorul Grădinei Zoologicice, Sergiu Pânzaru.

Vicedirectorul menajeriei, Sergiu Pînzaru a mai spus că în următoarele zile va fi expusă publicului şi o anacondă, care este ţinută într-un spaţiu închis din lipsa unei cuşti. După ce au făcut o promenadă pe întreg teritoriul menajeriei, oamenii spun că au rămas surprinşi de felul în care s-a schimbat la faţă grădină după o mică reparaţie.

"Cred că arată mult mai bine decât când am fost cu patru ani în urmă."

"Se vede că oamenii introduc bani în progresarea acestei menajeriei. "

Grădina Zoologică a fost redeschisă ieri după o săptămână de reparaţie. În tot acest timp au fost asfaltate căile de acces, au fost reparate volierile animalelor, dar şi au fost plantate 1500 de flori, lucrări, care nu au fost efectuate în ultimii 15 ani. Pentru reparaţie, conducerea menajeriei a cheltuit aproape două milioane de lei din bugetul instituţiei.

Administraţia spune că în următorii ani vor începe lărgirea menajeriei cu încă 14 hectare, iar până acum au reuşit doar să facă căile de acces în varianta albă pe noul teritoriu. Acolo ar urma să fie aduse mai multe animale exotice, dar şi să fie construite mai multe terenuri de joacă pentru copii, dar şi adulţi. Valoarea proiectului este de cinci milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu